#gasztronómia

A bécsi szelet legendája

Amikor az ember meghallja a „Bécsi szelet” kifejezést, szinte automatikusan megjelenik előtte egy gőzölgő, aranyszínűre sült, ropogós panírba öltöztetett borjúszelet, mellette minden bizonnyal egy szelet citrommal, és talán valami könnyed krumpli salátával vagy petrezselymes burgonyával. De vajon hogyan lett ez a finomság Ausztria (és titkon egész Közép-Európa) gasztronómiai büszkesége? És biztosan Bécsből származik? Merüljünk el együtt ebben a ropogós történetben!
Tovább olvasom »

Különleges alpesi gasztro ritkaságok

Mit szólnál egy jóféle Grantnknödel mellett ülve, valahol 1900 méter magasan, egy kis alpesi hüttében, ahol a nagymama nemcsak főz, de zsebre is vágja az összes modern séfet. Ausztria mélyén, és itt most szó szerint is a mélyen lévő völgyekre és magashegyi tanyákra gondolunk, olyan kulináris kincsek rejtőznek, amelyekről még sok osztrák sem hallott, nemhogy mi, magyar turisták. Ezek nemcsak sima ételek, hanem valóságos gasztro költemények, különleges történetek, hagyományok, családi legendák, amelyeket egy-egy pohár vörös muraui sör kíséretében érdemes élvezni.
Tovább olvasom »

Grazi étteremkalauz árakkal

Ha Grazra gondolunk, elsőre mindenképpen a díszes barokk épületek, a Mura folyó és a futurisztikus Kunsthaus ugrik be. De mi történik, ha megéhezünk a sok, pazar látványtól? Ne aggódjunk, a gyönyörködésben még senki nem éhezett meg. De a viccet félre téve, még szerencse, hogy Graz nemcsak a szemünknek, de a gyomrodnak is bőven kínál ínyencségeket, méghozzá nem is akármilyeneket. Az alábbiakban egy rövid étterem kalauzolásra hívjuk az olvasókat és természetesen választ adunk arra a rendszeresen felmerülő kérdésre is, hogy „mi, mennyibe kerül”.
Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.